VOLUNTARIAT, REFORÇ ESCOLAR I ENTITATS

Com ja és sabut un dels objectius del Programa PEE6/16 és promoure l’èxit escolar i l’aprenentatge fora de l’àmbit formal. En altres paraules, es vol millorar l'èxit escolar a través d’actuacions que afavoreixin l'èxit escolar de tot l'alumnat. 
Aquestes actuacions es realitzen a través de diferents entitats amb llarga trajectòria dintre de l’àmbit social i de reforç escolar que hi ha a la ciutat, i amb la col·laboració desinteressada de ciutadans i ciutadanes que dediquen part del seu temps a fer realitat aquesta tasca.
 El Punt Òmnia, realitza l’activitat “Reforça’t pel teu èxit escolar”, està adreçat a alumnat de primària, dilluns i dimecres, i per a alumnat secundària els dimarts i dijous.
Un espai on els estudiants poden realitzar les seves activitats escolars de manera autònoma amb suport informàtic, connexió a internet i la presència d’una pedagoga que els orienta i guia en els diferents procés d’aprenentatge.
A través de l’ASEGC es vol que alumnat de d’ètnia gitana aconsegueixi estar plenament escolaritzat fins finalitzar la ESO. Aquesta atenció socioeducativa es realitza gràcies al treball en xarxa de Serveis educatius, tècnics de l’ajuntament, entitats, famílies i escola. Enguany hi participa una voluntària europea que forma part del programa Erasmus+ i ha vingut a la ciutat a través d’Obre’t’Ebre. 
Ja és el tercer curs escolar que a l'escola Sagrada Família té lloc el projecte Lector. Es tracta d’acompanyar a l’alumnat, de forma individualitzada, en el procés d’aprenentatge de la lectura. Es realitza gràcies a la participació de ciutadans que dediquen una o dues hores a la setmana a la tasca i la coordinació dels mestres del centre.
Atzavara-arrels. Espai de trobada i cooperació entre joves de diferents edats i procedències que provenen de diferents centres educatius de la ciutat. En aquest espai es treballen valors com el respecte, la tolerància, l’empatia, la igualtat i la cohesió grupal a través de tallers de comprensió lectora, artístics i d’expressió, esplai i temps de lleure, activitats per conèixer l’entorn, participació en activitats de la ciutat i facilitant l’accés a les TIC.
Dintre del gran ventall d’activitats de la Creu Roja Tortosa, està la de reforç escolar. Adreçada a alumnat de primària i es realitza dos dies a la setmana. L’alumnat realitza les seves tasques escolars a més de resoldre possibles dubtes que puguin sorgir en la realització de les mateixes. Destacar el treball basat en el seguiment escolar que realitza l’entitat i el centre escolar dels alumnes.
Per tal que la tasca que realitzen les entitats al llarg del curs escolar no es trenqui massa durant les vacances de l’estiu, el programa PEE 6.16 realitza una activitat de reforç escolar durant el mes de juliol (REDES). Està adreçada a alumnat de 5è i 6è de primària.
El PEE 6/16 destaca la col·laboració d’alumnat en pràctiques d’integració social de l’IES de l’Ebre i estudiants voluntaris de la UOC que han participat en diverses de les activitats que les entitats estan oferint al llarg del curs escolar. Els animem a continuar i a convidar a tothom qui estigui motivat per oferir una mica del seu temps als altres i fer realitat un èxit educatiu en benefici de tots.

 

 

 

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Voluntariat

El programa PEE 6.16 busca persones que vulguin col·laborar oferint part del seu temps i posar un gra de sorra a favor dels infants i joves i les seues famílies de la ciutat de Tortosa.


Per què?


Pots contribuir segons les teues preferències i capacitats.


Podràs estimular la responsabilitat social de tots els ciutadans i a la vegada contribuiràs a resoldre problemes socials.


Et permetrà ser conscient de les diferents realitats socials que existeixen a la ciutat.


Obtindràs experiència personal i professional que et servirà al llarg de la vida.


Oferiràs i rebràs.



Qui pot formar-hi part?


Tota aquella persona dinàmica i amb ganes d’oferir part del seu temps a altres persones.




Pensa en positiu!!!