Tallers de família

Des del mes de gener fins al juny d'aquest 2014 es porten a terme els Tallers de Família. Aquests tallers van dirigits a mares d'origen immigrant amb l’objectiu de millorar el grau d’autonomia i recursos per a desenvolupar l’acompanyament que necessita el seu fill o la seua filla en l’àmbit escolar, així com millorar les seues capacitats bàsiques per participar amb la comunitat educativa, tindre un paper més autònom i actiu amb la relació amb l’escola, i les AMPE's.

Hi ha tres tipus de tallers:

Conversem: tallers per a millorar les capacitats lingüístiques orals de la llengua catalana, entenent que per a les famílies nouvingudes una de les dificultats més importants en l’àmbit escolar és la comunicació amb l’escola, mestres, tutors/es, etc. Hi ha dos grups segons nivell, el 1r, dones que no tenen autonomia lingüística, assisteixen els dilluns i dimecres de 15.30h a 16.45h, i el 2n nivell, que ja disposen d’un lèxic bàsic, però no poden generar converses, assisteixen els dimarts i dijous de 15.30h a 16.45h. Actualment hi ha 17 alumnes per grup.



- Xerrem: aquest ésun espai setmanal on es consensuaran les diferents temàtiques, aspectes, àmbits o situacions que les mateixes participants proposen per a treballar, pot ser des de l’alimentació fins els límits dels infants, reunions amb els tutors, etc... Aquestes alumnes ja tenen adquirides competències lingüístiques bàsiques d’expressió i comprensió oral, però que cal facilitar i millorar el seu ús. Les sessions es realitzen els dimarts i dijous de 10h a 11h. Hi ha 17 participants.



- Informàtica: aquest és un espai setmanal de treball en petit grup, on cada alumna pot utilitzar les noves tecnologies d'una manera lúdica i bàsica, com a eina de realització de moltes tasques de la nostra societat: demanar visita mèdica, demanar hora per a un servei, utilitzar pàgines d'interès com la del SOC, fer un currículum, etc.

Gràcies a la participació d'una persona voluntària, que és dinamitzadora intercultural, comptem amb el servei d'acompanyament i suport, tant a les famílies com als centres escolars, que a banda de formació en atenció i medicació intercultural, coneix i parla, les llengües catalana, amaziga, àrab i castellà. Per tant, pot donar suport a les escoles en diferents tipus de trobades, més formals o informals, així com a les famílies en aquells aspectes que calgue reforçar. Disposa
 d'un horari lliure per a realitzar aquestes tasques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Voluntariat

El programa PEE 6.16 busca persones que vulguin col·laborar oferint part del seu temps i posar un gra de sorra a favor dels infants i joves i les seues famílies de la ciutat de Tortosa.


Per què?


Pots contribuir segons les teues preferències i capacitats.


Podràs estimular la responsabilitat social de tots els ciutadans i a la vegada contribuiràs a resoldre problemes socials.


Et permetrà ser conscient de les diferents realitats socials que existeixen a la ciutat.


Obtindràs experiència personal i professional que et servirà al llarg de la vida.


Oferiràs i rebràs.



Qui pot formar-hi part?


Tota aquella persona dinàmica i amb ganes d’oferir part del seu temps a altres persones.




Pensa en positiu!!!